Cam balkon olumsuz hava şartlarında en büyük tutkunuz olan balkon keyfinizi devam ettirebilmeniz için tasarlanmış, iki veya daha fazla cam plakanın özel bir bağlayıcı madde yardımıyla ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle oluşan lameks camların düzenli bir şekilde oluk sistemi ile birbirine entegre edilerek yapılan sistematik camlar bütünüdür.Cam balkon sayesinde manzara keyfiniz bozulmaz ve istediğiniz oranda camları katlayarak içeri hava giriş çıkışını devam ettirebilirsiniz. Fonksiyonel bir balkon hayalinizi cam balkon ile gerçekleştirebilir ve yazımızın devamında cam balkon nasıl yapılır öğrenebilirsiniz.


ŞİMDİ ARAYIN | WHATSAPP DESTEK


 

Cam balkon nasıl yapılır?

Cam balkon yapımında 8 mm’lik (lameks) camlar kullanılır. Bu camlar genellikle şişecam olarakta bilinir ve üzerlerinde 150-200 kg yük taşıyabilme özelliğine sahiptirler. Cam balkon yapılırken en büyük dikkat edilen konulardan biri ise kullanılan tüm malzemelerin (Profil, teker takımı, rulmanlar, oluklar, fitiller) paslanmaz ve sağlam yapıda olmasıda dikkat edilir.

İlk olarak camlar ile tekerlek sistemi birleştirilir pencere kenarlarına monte edilen rulmanlara geçirilen camlar arasında boşluk kalmayacak ve tüm etkilerden (kar-yağmur ve toz) korumak amacıyla fitiller ile çerçeve edilir. Daha sonra camları profile yapıştırmak için silikon ve benzeri çok kaliteli yapıştırıcılar kullanılır. 

Ana şablonun bitiminden sonra detaylara geçilir ve perde takmak için katlanabilir çıkış yolları (ara yollar) kullanılır.

Son olarak sıra montajın balkona yapılmasına ve güvenlik kontrollerinden sonra müşteriye cam balkonun nasıl temizleneceği, cam balkonun nasıl kullanılacağı, cam balkon servis – garanti hizmetleri anlatılır. Aldığınız malzemelerin en az 2 yıl malzeme garantili olduğuna ve camların kalitesine, montajdan sonra verilen servis desteğine faturaya ve fiyatlandırma politikalarına dikkat ediniz.