Cam kırılgan bir malzemedir ve standart düzcamın darbelere dayanımı düşüktür. Cam kalınlığının artırılması ilecamın darbelere karşıdayanımı artmakta, ancak cam kırılmasından kaynaklanan yaralanma riskleri giderilememektedir. Cama uygulanan ikincil işlemler ile cama emniyet ve güvenlik özellikleri kazandırılmakta, kırılma sonucunda oluşabilecek yaralanma riskleri azaltılırken dışardan gelecek darbe ve saldırılara karşı can ve malın korunmasına katkı sağlanmaktadır.Camda emniyet kavramı, kişilerin türlü nedenlerle cama çarpıp, camın kırılması sonucunda ortaya çıkabilecek risklerin giderilmesini içerir. Yaşam alanlarında kullanılan camların, cam kırılmalarının neden olabileceği yaralanmaları önlemek için temperli veya laminasyonlu olması gerekmektedir.
Standart cama göre darbelere karşı yaklaşık 5 kat daha dayanıklı olmasının yanı sıra, kırıldığı zaman küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılarak yaralanma riskini azaltır.
Camda güvenlik kavramı ise, dışarıdan gelecek saldırılara karşı can ve malın korunmasını içerir. Bu amaçla kullanılacak camlar, lamine cam olmalıdır. iki veya daha fazla cam plakanın özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile oluşturulur. Kırıldığında dağılmaz. ; taş ve sopa gibi araçlarla yapılan saldırı ve hırsızlık girişimlerinde; içeri girişleri, PVB, cam kalınlığı ve dış etkinin büyüklüğünegöre önler/zorlaştırır veya geciktirir. Hazırlıklı olunacak saldırının türüne göre cam ve PVB kalınlığı tespit edilir.